Çalışan Anneler İçin Harekete Geçildi! Doğum İzni 1 Yıla Çıkıyor

Çalışan anne adaylarına önemli duyuru! Doğurganlık oranlarındaki azalma sonrasında bakanlıklar harekete geçiyor. Doğumu teşvik etmek amacıyla ailelere yönelik yeni destek düzenlemeleri hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in doğum izninin bir yıla uzatılması önerisine sıcak baktığı bildirildi.

Hükümet, doğurganlık oranlarının düşüşüne karşı teşvik edici adımlar atmaya başladı. Bu çalışmalar kapsamında doğum izninin uzatılması, kreş desteği ve ebeveynlere maddi yardımlar gündemde yer alırken, kira yardımı da ilk kez gündeme alınıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a bu konuda talimat verdi.

Hürriyet’in haberine göre, doğumu teşvik paketi AK Parti’nin son MKYK toplantısında da konuşuldu. Toplantıda, ücretli doğum izninin 4 aydan 1 yıla çıkarılması önerildi ve Bakan Şimşek bu öneriyi destekledi.

KREŞ VE KİRA YARDIMI GÜNDEMDE

Toplantıda, ikinci ve üçüncü çocuk için devlet desteğinin yanı sıra annenin kademeli olarak izin süresinin artırılması, kreş ve kira yardımları ile kadının özlük hakları ve maaşında yapılabilecek düzenlemeler de ele alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir