Spor yazarlarından Fenerbahçe’ye “Lille” uyarısı!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında İsviçre’nin Lugano ekibini 2-1 mağlup etti. İlk maçı 4-3 kazanan sarı lacivertliler adını bir üst tura yazdırdı. Spor yazarları ise bu mücadeleyi köşelerinde kaleme aldı. İşte o yorumlar..

YAZARLARDAN FENERBAHÇE YORUMLARI:

“LUGANO BAŞLANGIÇTI, LILLE ARA SICAK”

Ercan Güven: “Fenerbahçe’nin onda bir değerindeki Lugano’dan turu zorlanarak da alması buruk bir sevinç tabi. Ama unutulmasın, Lugano “başlangıçtı”… Lille “ara sıcak”. Yalnız dikkat; çok sıcak. Canını yakabilir bir türlü rayına oturamayan Fenerbahçe’nin.” (Milliyet)

“BENCE BİLETİNİ KESTİ”

Tayfun Bayındır: “Devrede oyuncu değiştirmeyi çok sevmeyen Mourinho bence Krunic’in biletini kesti. Elbette Fred’e bir yardımcı gerekiyor. Ya adı geçen oyunculardan birini Lille maçına kadar transfer edeceksiniz, ya da o bölgenin hazır ismi İsmail’e formasını vereceksiniz. Unutmayalım, Lille bu Lugano’dan en az iki gömlek daha iyi bir takım.” (Milliyet)

“FERDİ, BEKTE DAHA FAYDALI OLUR”

Ömer Üründül: “Krunic gerçekten çok kötü oynuyor, sakatlanıp çıkan Fred de güçsüzdü. Galibiyet golünü atan Szymanski’nin performansı da çok yetersizdi. Mourinho’nun oyuncu değişiklikleri doğruydu. Yalnız benim özel bir görüşüm var. Ferdi her zamanki gibi görevini büyük bir hırsla en iyi şekilde yapmaya çalışan isimlerin başında geliyordu ama bana göre kanat forveti görevi onun alışılmış performansını azaltabilir düşüncesindeyim. Çünkü Ferdi’nin geriden hareketlenerek hücuma yaptığı katkı bana göre çok daha faydalı olur.” (Sabah)

“CEBİNDE SÜRPRİZLERLE DOLAŞIYOR”

Gürcan Bilgiç: “Ferdi sol önde başladı, sahanın en iyilerinden. Dzeko da öyle. Tadic ortalarda gözükmezken, İrfan Can’ın gelmesi, tekrar sol kanada geçmesi ile bir anda “bay tehlike” oldu. Daha Maximin ve En-Nesryi yok. Bir parmak şıklatma ile bambaşka bir oyun ve takım da seyredebiliriz. Mourinho cebinde sürprizlerle dolaşıyor.” (Sabah)

“MERT HAKAN RAKİBİN DENGESİNİ BOZDU”

Levent Tüzemen: “Mourinho’nun yaptığı akıllı hamleler, Fenerbahçe’nin galibiyetini sağladı. Fred’in sakatlığı sonrası oyuna giren İsmail enerjisiyle Fenerbahçe’nin mücadele gücünü yükselttiği gibi arkadaşlarının da enerjisini yukarı çekti. Vasat bile oynayamayan Krunic’in çıkıp Mert Hakan’ın girmesi ve önde yaptığı baskılar, rakip savunmanın dengesini bozdu. Dzeko’nun kafayla attığı golde Mert Hakan’ın yaptığı orta adrese teslimdi.” (Sabah)

“KALİTE FARKI İLE TURLADI”

Oktay Derelioğlu: “Skor yapabilecek oyuncular henüz istenilen seviyede değil. Ama ona rağmen turu geçecek golleri ürettiler. Mert Hakan çok güzel bir asist yaptı. Dzeko, her an gol yapabilecek kapasitede olduğunu attığı golle gösterdi. İsmail fark yarattı. Szymanski de ‘Ben buradayım’ dedi. Bu oyun Lille’e yeter mi? Bilemem. Ancak; dünkü maçta kalite farkı kendini belli etti.” (Takvim)

“TAKIM ŞU ANDA HİÇ HAZIR DEĞİL”

İlker Yağcıoğlu: “Fenerbahçe, beklenildiği gibi turu geçti ve Lille maçını beklemeye başladı. Ama şu net bir şekilde görüldü ki takım şu anda hiç hazır değil. Özellikle ilk 45 son derece düşündürücüydü. Lugano gibi kalite olarak Fenerbahçe’nin çok daha altında olan bir takım topa yüzde 60 oranında hükmetti ve oyun hakimiyetini eline aldı. Yetenekleri kısıtlı olduğu için belki çok fazla tehlike yaratamadılar ama eğer Lille maçında bu tempoyla oynarsa Fenerbahçe’nin işi çok zor olur.” (Takvim)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir