TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: İsmail Heniyye, katliamcı siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehit edildi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da hedef alındığı bir saldırıda öldürüldü. İran Devrim Muhafızları, Haniye’ye suikast düzenlendiğini çarşamba sabahı devlet televizyonuna doğruladı. Yayındaki analistler, saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini belirtti. Bu olayın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı paylaştı.

Hamas’tan çarşamba sabah erken saatlerde yapılan açıklamada, “Haniye, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı’nın yemin törenine katıldıktan sonra Tahran’daki evine baskın düzenleyen hain siyonistler tarafından öldürüldü” denildi.

”Sabır ve başsağlığı diliyorum”

Kurtulmuş’un ifadeleri şu şekilde:

“Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, ‘Doğrusu biz Allah’a aidiz ve kuşkusuz O’na döneceğiz’ derler.’ Gazze’nin şehidler kervanına bir büyük mücahid daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehid vermiş İsmail Heniyye kardeşimiz insanlık düşmanı, katliamcı siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehid edildi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, makamı âli, mekânı cennet olsun. İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehidlikle mükâfatlandırdı. Merhum Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi; “Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.’ Tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.”

TIKLAYIN | Tel Aviv yönetimi, İsrail’in kuzeyini uçuşlara kapattı

TIKLAYIN | Dışişleri, Haniye’nin öldürülmesini kınadı: Uluslararası toplum İsrail’e karşı harekete geçmezse bölgemizde daha büyük çatışmalar olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir