Yaralar sarıyor: Hatay’da 10 bin 335 deprem konutunun inşası devam ediyor

AA

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası, yaralar hızla sarılıyor.

Vatandaşların daha güvenli evlere yerleşmesi için çalışmaların sürdüğü Hatay’da da 10 bin 335 deprem konutu inşa ediliyor.

İki bölge ve 7 etap halinde başlayan çalışmalarda bazı etaplarda da iş bitirme oranı yüzde 50’ye ulaştı.

İş bitirme oranının yüzde 50’lere ulaştığı deprem konutları, çekilecek kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Murat Kurum: Her ay 25-30 bin konutu teslim edeceğiz

Deprem bölgesini ziyaret eden ve çalışmaları da yakından takip eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapımı devam eden konutların hızla tamamlanacağını söylemişti.

Teslim edilen konut ve teslim edilmesi planlanan konut sayılarını da paylaşan Bakan Kurum, “İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayıp, kardeşlerimize teslim edeceğiz.” dedi.

“Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz”

Bakan Kurum, teslim edilmesi planlanan konut sayılarının paylaştıktan sonra deprem bölgesinin de güçlü bir şekilde ayağa kalktığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi;

Bugün şükürler olsun deprem bölgesi güçlü bir şekilde ayağa kalkıyor. 11 ilimizde 276 bin yuvamız, dükkanlarımız tüm hızıyla yükseliyor. 4 bin 500’e yakın köyümüzde evlerimizi yöreye özgü mimarisiyle inşa ediyoruz. Şu ana kadar toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Yıl sonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz.

Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Hamdolsun şu an bölgede her alanda çok önemli mesafeler kat ettik. Gece gündüz çalışmamızın sonuçlarını, yuvalarına kavuşan afetzede kardeşlerimizin gözlerinde görüyoruz. İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayıp, kardeşlerimize teslim edeceğiz. 2025 yılının sonuna kadar, ülkemizin göz bebeği olarak gördüğümüz bu bölgede teslim edilmeyen tek bir konut ve iş yerimiz kalmayacak.

Çalışmalara başlanılan konut sayısı: 47 bin 142

Bölgede çalışmalar aralıksız sürerken; 22 bin iş yeri, 857’den fazla ahır, 157 binin üzerinde de konut olmak üzere yaklaşık 180 bin hak kişinin hak sahipliği onaylandı.

TOKİ koordinasyonunda kentsel afet konutu olarak 46 bin 482’si devlet tarafından, 660’ı da bağışçılar tarafından olmak üzere yapılmaya başlanılan konut sayısı ise 47 bin 142’yi buldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir