Ramazan ayının 16. günü iftar menüsü ile karşınızdayız.
Her iftar menüsünde olduğu gibi bugünde içimizi ısıtacak sımsıcak bir çorba tarifi ile başlıyoruz. Çorbanın hemen ardından ana yemeği aratmayacak lezzette ve güzellikte bir meze ve dolma tarifi ile devam ediyor son olarak da yılların eskitemediği bir tatlı le kapanışı yapıyoruz.
İftara saatler kala, ufak ufak acıkmaya başlamışken çok vakit kaybeden hadi mutfağa geçelim!
16. GÜN İFTAR MENÜSÜ
- İrmik çorbası,
- Kıymalı biber dolması,
- Vardabit paçası,
- Kazandibi tatlısı
İRMİK ÇORBASI
Ramazan aynının 16. gün iftar menüsüne tüm gün aç kalan midemizi yormadan hafifliği ile ısıtacak bir irmik çorbası tarifi ile başlıyoruz. Ana malzemesi irmik olan bu çorbayı arzu ederseniz içerisine kesme makarna ya da haşlanmış tavuk eti ekleyerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Sıcacık bir başlangıç: İrmik çorbası tarifi
KIYMALI BİBER DOLMASI
Kıymalı biber dolması başlı başına bir ana yemek kadar olduğu için 16. gün iftar menüsüne bir ana yemek koymadık. Doyuruculuğu ve lezzeti ile asla bir tanesi yetmeyecek olan bu tarif, aşağıdaki meze ile birlikte mükemmel bir ikili olacak.
Tadı damağınızda kalacak: Kıymalı biber dolması tarifi
VARDABİT PAÇASI
Vardabit paçası aslında bir meze olarak bilinse de çoğu yerde vardabit yemeği olarak da geçiyor. Enfes tadı ve doyuruculuğu ile iftar sofrasının göz bebeği olmaya aday. Peki, sizce de önceki akşamdan kalan pideleri değerlendirmenin zamanı gelmedi mi?
Adana’dan bir lezzet: Vardabit paçası tarifi
KAZANDİBİ TATLISI
16. gün iftar menüsüne oldukça kolay yapımı ve lezzeti ile sütlü tatlılar arasında en sevilenlerden biri olmaya aday kazandibi tatlısı ile veda ediyoruz. Bu tatlının yapımı size çok kolay gelecek ve deneyenler tarafından çok sevileceği için tarifi kaydetmeyi unutmayın.
Damak çatlatan: Kazandibi tatlısı tarifi
Farklı bir menü alternatifi için:
Şimdiden afiyet olsun!
17. gün iftar menüsü için tıklayın;